Tre nye koronasmittede i Molde

Det pågående utbruddet i Molde har medført tre nye positive tilfeller.

5. trinn på Sellanrå skole med 40 elever og åtte lærere må i ti dagers karantene.  Foto: Bjørn Brunvoll

Nyheter

En av de smittede er elev ved 5. trinn på Sellanrå skole, og hele trinnet på 40 elever og åtte lærere må i ti dagers karantene. Alle skal testes i morgen.

Så langt er om lag 600 personer satt i karantene som følge av utbruddet.

– Det pågår fortsatt smittesporing rundt de to øvrige tilfellene. Molde kommune kan derfor ikke utelukke flere i karantene og flere positive tilfeller de kommende dagene, opplyser ordfører Torgeir Dahl.

– Søndag formiddag ble det avholdt informasjonsmøte for foreldre og foresatte ved 5. trinn, opplyser rektor ved Sellanrå skole, Torill Hjertvik Lange.

Hun forteller at skolen vil holde åpent som vanlig fra mandag, med unntak av 5. trinnet og skal ha digital hjemmeundervisning den kommende uka.

Karantenetiden må fullføres

– Resultatet av prøvene som er tatt fredag og lørdag er likevel bedre enn fryktet, uttaler ordfører Torgeir Dahl.

– Vi er spesielt lettet over at ansatte og pasienter på omsorgssentrene våre har testet negativt. Situasjonen kunne fort blitt veldig alvorlig, sier Dahl.

Han ber innstendig om at alle som nå er satt i karantene om å overholde karantenereglene.

Alle de om lag 600 som nå er satt i karantene, må fullføre ti dager i karantene selv om de har testet negativt. De som får forkjølelsessymptomer mens de sitter i karantene, må testes på nytt.

Full mobilisering på teststasjonen

Som følge av utbruddet ble det satt inn ekstra ressurser på teststasjonen på Nøisomhed i helga. Det ble testet 387 personer på fredag og 243 personer i går. Laboratoriet på sykehuset har analysert samtlige av testene.

Status for skoler, barnehager og tjenester innen helse og omsorg søndag ettermiddag:

 • Kirkebakken omsorgssenter: En ansatt er smittet. Fire ansatte og tre pasienter er i karantene og alle disse har testet negativt. Omsorgssenteret er stengt for besøkende inntil videre, og ingen nye pasienter tas inn.
 • Råkhaugen omsorgssenter: En ansatt er smittet. Åtte ansatte og ti pasienter er satt i karantene. Alle pasientene har testet negativt.
 • Bo- og habilitering: En beboer og en ansatt i to ulike boliger har fått påvist koronasmitte. Nærkontaktene er satt i karantene.
 • Molde sjukehus: En ansatt er satt i karantene som følge av nærkontakt med smittet pårørende.
 • Øverland barnehage: Ett barn er smittet. To avdelinger må holde stengt i ti dager. Berørte barn og ansatte må i karantene og er testet.
 • Hatlelia barnehage: Ett barn er smittet. To avdelinger må holde stengt i ti dager. Berørte barn og ansatte må i karantene og skal testes.
 • Øvre Bergmo barnehage: Ett barn er smittet. Barnehagen består av en avdeling, og den holdes stengt i ti dager. Alle barna og ansatte er satt i karantene og er testet.
 • Cecilienfryd barnehage: To ansatte er smittet. To avdelinger må holde stengt i ti dager. Nærkontaktene til de to ansatte er satt i karantene og er testet.
 • St. Sunniva barnehage: En ansatt og et barn er smittet. To avdelinger holdes stengt i ti dager. Barna og ansatte på avdelingene testes og settes i karantene.
 • Sellanrå skole: En elev på femte trinn er smittet. Hele trinnet og berørt lærere skal testes og er satt i karantene.
 • Langmyra skole: En elev på sjuende trinn er smittet. En skoleklasse og berørte lærere er blitt testet og satt i karantene.
 • Molde voksenopplæringssenter: Fem elever er smittet. To klasser og berørte lærere er satt i karantene og er testet.
 • Romsdal videregående skole: Fem elever er smittet. 90 elever og 23 lærere er satt i karantene, og alle har testet negativt på korona. Skolen åpner igjen mandag og elever som er i karantene får hjemmeundervisning.

Molde kommune har nå 98 registrerte smittede. 38 av disse i november måned.