Sju nye smittetilfeller i Molde lørdag

Samtlige knyttes til det pågående utbruddet som har tilknytning til det eritreiske miljøet i byen.

– FORTSATT VELDIG ALVORLIG: – Resultatene av gårsdagens prøver er bedre enn vi hadde fryktet, men situasjonen er fortsatt veldig alvorlig og situasjonen får ringvirkninger for mange, sier Torgeir Dahl. Her sammen med kommunedirektør Arne Sverre Dahl.  Foto: Bjørn Brunvoll

Nyheter

Det opplyser Molde kommune i en oppdatering lørdag kveld.

– De smittede er alle nærkontakter til personer som allerede er smittet, opplyser ordfører Torgeir Dahl. Han er leder for kriseledelsen i Molde kommune, som var samlet til møte lørdag ettermiddag.

De nye tilfellene fører blant annet til at Hatlelia og Øverland barnehager må stenge to avdelinger hver.

Totalt ble 385 personer testet for covid-19 på teststasjonen på Nøisomhed fredag – kommunen har nå fått svar på alle disse prøvene. Lørdag er det testet om lag 200 personer. Så langt er bare et fåtall av resultatene fra lørdagens tester klare, opplyser kommunen.


Rekordmange ble testet i Molde fredag – dette sier kriseledelsen om situasjonen

To nye smittetilfeller ble avdekket fredag etter at teststasjonen ved Nøisomhed gjennomførte rekordmange tester.


– Resultatene av gårsdagens prøver er bedre enn vi hadde fryktet, men situasjonen er fortsatt veldig alvorlig og situasjonen får ringvirkninger for mange, sier Dahl og viser da til at mange skoler, barnehager og tjenester innen helse og omsorg er berørt av utbruddet.

Teststasjonen på Nøisomhed vil holde stengt på søndag, men de åpner igjen på mandag slik at de får testet alle som er satt i karantene så fort som mulig. Molde kommune vil i løpet av søndagen avholde foreldremøter med de fire avdelingene ved Hatlelia og Øverland barnehager som er blitt rammet lørdag.

Molde kommune har nå 95 bekreftede smittetilfeller – 35 av disse i november måned.
To nye smittetilfeller i Molde fredag kveld

Det ble fredag avdekket to nye smittetilfeller i Molde. Dermed er det nå 28 koronasmittede i Molde så langt i november måned.