To nye smittetilfeller i Molde fredag kveld

Det ble fredag avdekket to nye smittetilfeller i Molde. Dermed er det nå 28 koronasmittede i Molde så langt i november måned.

STENGER IKKE NED: På tross av to nye smittetilfeller fredag, kan fritidsaktiviteter for barn og unge gå som planlagt i helga, sier kommuneoverlege Cato Innerdal.  Foto: Bjørn Brunvoll

Nyheter

Den ene av de to smittede er ansatt ved Råkhaugen omsorgssenter. Det opplyser Molde kommune. Råkhaugen omsorgssenter er derfor stengt for besøkende inntil videre.

– Vi jobber nå med å få oversikt over nærkontaktene, opplyser ordfører Torgeir Dahl. Han samlet kriseledelsen i Molde kommune til en gjennomgang av situasjonen fredag kveld.


Rekordmange ble testet i Molde fredag – dette sier kriseledelsen om situasjonen

To nye smittetilfeller ble avdekket fredag etter at teststasjonen ved Nøisomhed gjennomførte rekordmange tester.Koronautbrudd like før jul: – Det verste vi kunne tenke oss

Britt Janne Tennøy håper ikke koronautbruddet vil prege julehandelen for mye, nå skal kjøpesenteret bli «strammere i maska» for å gjøre handlingen tryggere.


Stenger ikke ned

Fritidsaktiviteter for barn og unge vil gå som planlagt i helga, til tross for at Molde kommune står ovenfor et stort og alvorlig smitteutbrudd, opplyser kommunen i en pressemelding.

– Vi forholder oss til råd fra nasjonale helsemyndigheter, og ser ikke at vi har noe grunnlag for å stenge idrettshaller og lignende nå, sier kommuneoverlege Cato Innerdal.

Molde kommune har nå 88 registrerte smittede. 28 av disse i november måned. Her finner du oversikt over antall testede og smittede i Molde.


Kommunelegen om smitten i det eritreiske miljøet i Molde:

– Vi må unngå stigmatisering

– Det viktigste nå er at vi alle fokuserer på godt smittevern, sier Cato Innerdal om det pågående smitteutbruddet i Molde.Bussene i Molde stenger framdørene fra lørdag morgen

Det blir da ikke mulig å kjøpe billett av bussjåføren.


Status på smittebølgen

Kommunen har offentliggjort følgende oversikt over den pågående smittesituasjonen i berørte skoler, barnehager og tjenester innen helse og omsorg fredag kveld:

  • Kirkebakken omsorgssenter: En ansatt er smittet. Fem ansatte og tre pasienter er satt i karantene. Pasientene har testet negativt på korona. Omsorgssenteret er stengt for besøkende inntil videre, og ingen nye pasienter tas inn.
  • Råkhaugen omsorgssenter: En ansatt er smittet. Det arbeides med å få oversikt over pasienter og kolleger som må testes og i karantene.
  • Bo- og habilitering: En bruker i bolig har fått påvist koronasmitte og to ansatte er satt i karantene.
  • Molde sjukehus: En ansatt er satt i karantene som følge av nærkontakt med smittet pårørende.
  • Øvre Bergmo barnehage: Ett barn er smittet. Barnehagen består av en avdeling, og den holdes stengt i ti dager. Alle barna og ansatte er definert som nærkontakter og er satt i karantene.
  • Cecilienfryd barnehage: To ansatte er smittet. Barnehagen åpner igjen på mandag, med unntak av to avdelinger som holder stengt i ti dager. Nærkontaktene til de to ansatte er satt i karantene.
  • St. Sunniva barnehage: En ansatt er smittet og en avdeling holdes stengt i ti dager. Barna og ansatte på avdelingen er satt i karantene.
  • Romsdal videregående skole: Fire elever er smittet. Skolen holder stengt inntil videre.
  • Langmyra skole: En elev er smittet. En skoleklasse og berørte lærere er satt i karantene.
  • Molde voksenopplæringssenter: To elever er smittet. Ytterligere en klasse er satt i karantene. Det er nå to klasser og berørte lærere som er satt i karantene.

Frykter et omfattende utbrudd i Molde

– Det er svært sannsynlig at vi får flere smittetilfeller i dag, og dette ligger an til å bli et omfattende utbrudd, sier kommuneoverlege Cato Innerdal.