Værtrøbbel for ferje og hurtigbåter

Innstilte hurtigbåter og ferjer flere plasser på torsdag. Nå begynner det meste å komme i trafikk igjen.

Værtrøbbel for sambandet Solholmen-Mordalsvågen torsdag formiddag.  Foto: Bjørn Brunvoll

Nyheter

Flere avganger mellom Vestnes og Molde ble innstilt torsdag formiddag på grunn av kraftig vind. Etter at vindkastene ble sterkere og sterkere, meldte til slutt Fjord1 at alle avgangene mellom Molde og Vestnes ble innstilt inntil videre. Dette skjedde klokka 12.22. Klokka 14.08 meldte Fjord1 at det fra da av var ordinær trafikk i ferjesambandet mellom Molde og Vestnes.

Torsdag morgen meldte Boreal at MS Valderøy, som går ruta Molde-Vestnes-Sekken, innstilte avgangen fra Vestnes klokka 09.35. Årsaken var dårlig værforhold. Seinere meldte Boreal at hurtigbåten MS Valderøy tok opp igjen ruta fra avgang klokka 13.30 fra Molde.

Også på ferjesambandet Solholmen-Mordalsvågen var det trøbbel. Fjord1 meldte at grunnet været måtte det påregnes forsinkelser og det kunne forekomme innstilte turer. Klokka 14.06 ble det meldt at det igjen var ordinær drift i dette sambandet.

For sambandet Sølsnes-Åfarnes ble det også meldt om forsinkelser grunnet dårlig vær. I tillegg var de rammet av strømbrudd.

Torghatten Nord informerte på formiddagen om at sambandet Småge-Orta-Finnøya-Sandøya-Ona var midlertidig innstilt på grunn av dårlig vær. Klokka 15.18 meldte også de at de var tilbake i normal trafikk.

På rute 34 Molde-Sekken var det også forsinkelser. Klokka 14.02 hadde den verste vinden gitt seg, og Fjord1 meldte da at Molde-Sekken var tilbake i ordinær trafikk.

For sambandet Brattvåg-Dryna-Fjørtofta-Harøya ble det meldt at de ikke transporterte trailere på grunn av værforholdene. Det var også generelle forsinkelser på sambandet på grunn av været. Noen av avgangene ble også kansellert grunnet dårlige værforhold.