Evaluerer vekseldrifta av fødeavdelingene:

Fødeveksling går bra - men sliter på ansatte

Drifta under fødevekslinga har gått fint, men ansatte sliter med uforutsigbarheten. Øyvind Bakke vil snart avgjøre løsninga fra 1. februar, men ønsker ikke å kommentere om sammenslåing er blant alternativene.

Mandag var det møte i Kristiansund der fødevekslinga mellom Molde og Kristiansund ble evaluert. Her adm. dir. Øyvind Bakke, Sissel Hjelle, og Øyvind Nytun. Nytun overtar for Hjelle som avdelingsleder for føden i Molde og Kristiansund.  

Nyheter

Sjukehusa i Molde og Kristiansund begynte 5. oktober med vekselsvis drift av fødeavdelingene i de to byene. Ordningen skyldes i hovedsak underskudd på gynekologer i Molde og Kristiansund, sjøl om også jordmødre har manglet. Vekslinga har skjedd hver 14. dag, men samtidig slik at fødende som kommer inn på tampen av en periode, får bli værende der de kom inn.