Thor-Olav fra Molde studerer i røde Bergen: – Vi som kommer hjem til jul har et stort ansvar

Thor-Olav Moe (21) bor i kollektiv med fire kompiser fra Molde. Snart skal alle hjem til ei annerledes julefeiring, som starter med ti dagers karantene.

Hjem på juleferie: Thor-Olav Moe (t.v) og Åsmund Lyngve Vingen Sunde (t.h.) bor i kollektiv i Bergen sammen med tre andre fra Molde. Alle skal hjem til jul, og i ti dagers karantene.   Foto: Magnus Kjørsvik

Nyheter

For rundt ei uke siden innførte Bergen strenge restriksjoner etter høge smittetall. Det medførte blant annet at alle skoler ble stengt ned. Thor-Olav Moe fra Molde studerer statsvitenskap på tredje året ved universitetet i Bergen. Han forbereder seg til eksamen, og på søndag reiser han hjem til Molde. Der venter ti dager i karantene, slik kommuneoverlegene i fylket gikk ut og ga en sterk anbefaling om onsdag.