New York - Åndalsnes - Iowa - Stockholm - Måndalen

Eventyret fortsetter i Søvika

Olav Bjølstad (64) trådde sine barnsben i New York, vokste opp på Åndalsnes, tok kiropraktorutdanning i Iowa – og praktiserte sitt virke i Stockholm i nær 40 år. Han var også kjæresten til sanglegenden Lill-Babs i fem år, og var nærmest Sveriges mest omskrevne nordmann. Vi har besøkt Olav i Søvika i Måndalen.

Fra Stockholm til Søvika: Olav Bjølstad har virkelig grønne kiropraktorfingrer. Her dyrker han både utsikta og alskens nyttevekster.  Foto: Eirik Heen

Nyheter

Det er tirsdag formiddag, vi passerer Innfjorden og nærmer oss vakre Søvika. 6386 Måndalen. Adressa vi skal fram til er Søvikvegen 60, nesten helt nede ved Romsdalsfjorden. Her er det fantastisk utsikt mot Åndalsnes, mot Isfjorden og Kirketaket, mot Torvika. Og mye mer. Det var dette han ville hjem til, eksentriske Olav Bjølstad. For fire år siden tok han det store spranget og flyttet fra digre Stockholm til den lille grenda i Måndalen.