Kommunen legger seg flat:

Varslet om livsfarlig skoleveg - ventet på svar fra kommunen i fem år

I over fem år ventet Tone Venaas på å få vite hva kommunen ville gjøre med den livsfarlige skolevegen til barna hennes. Etter flere nytteløse purringer sendte hun i forrige uke e-post direkte til ordfører. Da ble saken løst på fem dager. Nå legger kommunen seg flat.

LIVSFARLIG: Vegen som barna må bruke for å gå til skolebussen er en smal grusveg med fartsgrense 80 km/t. I over fem år har Tone Venaas prøvd å få nedsatt fartsgrensen til 50 km/t. Tross flere purringer hørte hun ikke noe fra kommunen før hun tok direkte kontakt med ordfører. - Ufattelig at det har tatt så lang tid, sier Venaas.   Foto: Oddbjørn Harnes

Nyheter

I juli 2015 sendte Tone Venaas i Langlivegen på Venås brev til Statens vegvesen og daværende Fræna kommune på vegne av flere beboere og ba om at fartsgrensa på Langlivegen ble satt ned fra 80 til 50 kilometer i timen. Beboerne mente vegen var livsfarlig for skolebarn som måtte gå langs vegen til Skarsetkrysset for å ta skolebussen derfra.