Kjempar for kreftkoordinator i Aukra:

– Krefta spør ikkje etter alder, så sjekk deg!

– Når du får kreftdiagnosen så føles det som å ha eine foten i grava – alt går i svart! Lone Roald på Gossen blei operert for brystkreft for to og eit halvt år sidan. No kjempar ho med etterverknadene, og for å få ein kreftkoordinator på plass i Aukra som kan bistå kreftpasientar og pårørande. Men først skal ho gå Rosa Sløyfe-løp – i sandalar!

Kjempar for koordinator: Lone Roald (til v.) og Torill Paoli har begge kjent krefta på kroppen. No kjempar dei for at Aukra skal få sin eigen kreftkoordinator. – Vi bor i ein utkant, og mange blir råka når krefta slår til – ikkje berre pasientar, men også dei mange pårørande, seier dei.  Foto: Gunn E. Aarønes

Nyheter

Frå Lone Roald frå Gossen møtte til sin årlege mammografi på Molde sjukehus og til den 1,5 cm store aggresive kreftkulen var fjerna tok det to veker: