Tøft år i røykeriet, men nå ryker det unna laks og ørret til Kuwait

2020 har vært et tøft år for mange bedrifter, så også ute på Drågen. Men det er mye spennende på gang, ikke minst leveranser til Kuwait, Saudi-Arabia og England.

GUTTEN I RØYKEN: Petter Aune har mye einerøkt snadder ute på Drågen. I år blir det likevel nedgang i volum, ikke minst på grunn av viruset.  Foto: Eirik Heen

Nyheter

Det er onsdag ettermiddag og vi møter røkefiskgründer Petter Aune ute på brygga på Drågen. Han er fortsatt en gladlaks til tross for et vanskelig år med nedgang i omsetning og produksjon. Petter gjør i stand en spennende ordre på 75 kilo med einerøkt laks og ørret som skal sendes med lastebil til Ålesund, og deretter som flygefisk til Kuwait og Saudi-Arabia. Kiloprisen er ikke direkte lav, ikke fraktkostnadene heller, så det er en bra leveranse.