Stor brann i Åndalsnes sentrum

Flyktningeboliger i Åndalsnes sentrum sto i full fyr torsdag formiddag. Alle beboerne ble evakuert, og to er lettere skadet.

Brann i Åndalsnes sentrum torsdag formiddag. Video: Ragnhild Bakke

Nyheter

Oppdatert klokka 15.37: To personer er tilsynelatende lettere skadd og får tilsyn av helse, sier operasjonsleder Borge Amdam i Møre og Romsdal politidistrikt til NTB i 11.30-tida. Like før klokka 14 meldte NTB at brannen nå er slukket, og at brannvesenet fremdeles er på stedet og driver etterslukking. Politiet er i gang med etterforskning og vitneavhør.

– Vi må prøve å finne ut hva som har startet dette. Vi etterforsker veldig bredt og prøver å ikke låse oss til noe som helst. Det er også veldig tidlig i etterforskningen, sier operasjonsleder Borge Amdam ved Møre og Romsdal politidistrikt til NTB.


Høydramatisk da to leilighetsbygg sto i full fyr på Åndalsnes:

Måtte hoppe ut fra 2. etasje med to-åring

I løpet av noen minutter var trebygingene i Teglverksvegen på Åndalsnes overtent. Fra 2. etasje måtte ei mor hoppe ut fra et vindu sammen med sin to år gamle sønn.


10.52: Operasjonsleder Amdam opplyser til Rbnett at brannvesenet nå jobber med å få kontroll på og slukka brannen. Det er 12 leiligheter som skal være berørt.

– Kommunen har iverksatt beredskaps- og kriseteam som tar hånd om de evakuerte. Politiet vil etter hvert begynne å fokusere på etterforskning, sier Amdam til Rbnett.

Åndalsnes Avis skriver at det totalt er 29 flyktninger som er berørt av brannen, 14 voksne og 15 barn.


– Mange av beboerne er småbarnsfamilier

Den voldsomme brannen i Åndalsnes sentrum torsdag formiddag vil gjøre mange personer hjemløse.


Det var innkalt til pressebrief ved lensmannskontoret på Åndalsnes klokka 11.15, og ny pressebrief er varslet klokka 16.00 torsdag ettermiddag.


Lensmannen i Rauma får assistanse fra krimteknikere – Jakter brannårsaken

Hvorfor begynte det å brenne i de kommunale leilighetsbyggene? Og hvor startet brannen? - Vi har ingen formening om brannmårsaken, sier lensmann Roar Hilde.


Nordmøre og Romsdal brann og redning skriver at mannskap fra alle tre stasjoner i Rauma er i gang med slokking og søk. Ytterlig mannskap, tankbil, lift og restverdi-tjenesten er på vei fra Skåla og Molde.

10.30: 34 personer er evakuert fra den brennende bygningen på Åndalsnes. Noen av disse skal være lettere brannskadet eller røykpåvirket. Men ingen skal være livstruende skadet. Det er nå kontroll på alle beboerne i bygningen. Det opplyser politiet.

10.15: opplyser politiet via Twitter at det jobbes med å evakuere og samle oversikt over beboerne. Per nå er det meldt om en skadet.

10.05: 110-sentralen meldte at bygningen var overtent, og at de jobbet med å begrense spredning til andre bygninger.

Klokka 09.43 torsdag formiddag meldte politiet om en kraftig brann i Åndalsnes sentrum. Nødetatene dro raskt til stedet. De arbeidet da med å få kontroll over beboere og om noen var savnet. Brannvesenet var inne med røykdykkere.

Ordfører i Rauma, Yvonne Wold, bekreftet overfor Rbnett at boligene som brenner er flyktningeboliger.

– Vi er på stedet og jobber. VI fikk melding om brannen klokka 09.28, og brannvesenet var raskt på stedet, siden brannstasjonen er like ved. Vi har foreløpig ikke oversikt over hvor mange som bor der. Det er et bygg med flere enheter. Det brenner kraftig, og vi har ikke kontroll, sa vakthavende ved Møre og Romsdal 110-sentralen til Rbnett.

Nødetatene på stedet: Brannvesenet driver slukningsarbeid på stedet.  Foto: Ragnhild Bakke

  Foto: Ragnhild Bakke

Saka oppdateres.