Manglende avklaring knyttet til forurensing på sjøbunnen

– Setter ny etablering ved Vard Aukra i fare

Myndighetenes seindrektighet i saka om forurensninga på sjøbunnen ved Vard Aukra, setter nå etableringa av ny drift ved verftet i fare. Eksistensen til 13 verft i fylket trues etter pålegg om opprydding fra Fylkesmannen.

MØTTE STATSRÅDEN: Fylkesordfører Tove Lise Torve, ordfører Odd Jørgen Nilssen i Aukra, HMS-sjef Oddbjørn Hjelle i Vard og daglig leder Alf Reistad i Romsdal Regionråd.   Foto: Bjørn Brunvoll

Nyheter

Aukra-ordfører Odd Jørgen Nilssen (H) ga klimaminister Sveinung Rotevatn (V) klar melding om den alvorlige situasjonen for Aukra under et digitalt møte tirsdag, der 13 verft i Møre og Romsdal, vertskommunene, Møre og Romsdal fylkeskommune, Norsk Industri, NHO, LO, Sunnmøre Regionråd og Romsdal Regionråd tok opp forurensingssaken med klima- og miljøministeren. Verftene har klaget på pålegget.