Slik skal vekseldrifta av føden foregå

Hvordan skal helseforetaket greie å gi fødende et trygt tilbud med stor mangel på gynekologer og vekseldrift mellom Molde og Kristiansund? Klinikksjef Janita Skogeng forklarer hvordan.

17 DAGER I STREKK: - En fødende som kommer inn siste dag en avdeling er åpen, skal slippe å bli flyttet. Det samme gjelder dem som nettopp har født. Derfor driftes fødeavdelingene 17 dager om gangen, tre dager lenger enn de 14 dagene de tar inn fødende, sier klinikksjef Janita Skogeng. Her fra fødeavdelinga i Molde.   Foto: Helse Møre og Romsdal

Nyheter

Som kjent skal fødeavdelingene i Molde og Kristiansund veksle på å holde åpent for fødende i 14 dager om gangen, i fire måneder fra 5. oktober. Løsningen er landet etter drøftinger mellom ledelse, tillitsvalgte og verneombud, og skal sikre lovlig turnus for fødselslegene, at fødende får tilgang til lege døgnet rundt, og flere jordmødre på jobb til enhver tid enn i dag, ved den åpne avdelinga.