Veslemannen lever fortsatt - beboerne under fjellet føler seg truet

Ett år etter at beboerne under Mannen og Veslemann ble evakuert siste gang i fjor høst er de fortsatt ikke kvitt usikkerheten. Kraftig regnvær gjør at vann og løsmasser flommer utover dyrkamark og gjør tilværelsen utrygg for familien Walstad Sogge.

ØDELAGT: Store vannmengder har ført med seg ei løsmassesuppe ned fra Veslemannen og ødelagt deler av innmarka på Lyngheim. Området er uegnet og farlig som beitemark når 400 sauer kommer ned fra fjellbeite de kommende ukene.   Foto: KJETIL SVANEMYR / ÅNDALSNES AVIS

Nyheter

(Åndalsnes Avis) ÅNDALSNES: Etter at store deler av Veslemannen kollapset og dundret ned fjellsida en septemberkveld i fjor var det som om noen slukket lyset på en teaterscene. De store mediehusene med sine livesendinger forsvant, politiet, sivilforsvaret og myndighetene har "glemt" det enorme fjellskredet som hele Norge ventet på.