Føden styrker bemanninga og letter vaktbelastninga

- Vi er fryktelig lei oss for at to familier har opplevd å miste et barn. Det skal være trygt å føde

Toppsjef Øyvind Bakke sier dødsfallene på føden i Molde og Kristiansund preger alle ansatte. - Fokus framover vil være å sikre forsvarlig bemanning og arbeidsbelastning, sier han.

- MER ROBUST: - Slik situasjonen er nå, klarer vi kun å holde åpen en fødeavdeling om gangen, sier Øyvind Bakke, adm.dir. i Helse Møre og Romsdal. Han forsikrer at tilbudet på den måten blir mer robust, med styrket og mer uthvilt bemanning.   Foto: Bjørn Brunvoll

Nyheter

De to barnedødsfallene ved føden i Molde og Kristiansund skjedde tidlig på vårparten i år. En foreløpig analyse av hendelsene «viste tydelig at vaktordningene for gynekologene utløser en høy arbeidsbelastning og risiko for tretthet/uoppmerksomhet.» Det står i Ros-analysen om det ambulerende fødetilbudet i høst. Hendelsene granskes av sette-Fylkesmannen i Trøndelag.