Her var det størst vekst i sommertrafikken

Atlanterhavsvegen økte kraftig, mens Trollstigen fikk en svikt da nordmenn valgte norgesferie,

ØKTE: Mange fant vegen til Atlanterhavsveien i sommer.  Foto: Oddbjørn Harnes

Nyheter

Ferske trafikktall fra Statens vegvesen viser at nordmenn som ventet valgte bil på norgesferien, men at de la turen utenom noen av de mest kjente turistmålene. Størst vekst hadde E6 i Nordland med en økning i trafikken på 50 prosent i juli.

– Det var ingen utenlandske turister i Norge i juni, og det er nok det som gjør det største utslaget på trafikktallene for denne måneden, sier divisjonsdirektør Per Morten Lund i Statens vegvesen i en pressemelding.

MINDRE BESØK: Mange biler på Trollstigplatået denne dagen, men trafikken gikk ned i sommer.  Foto: Even Ørjasæter, Åndalsnes Avis

Svikt for Trollstigen

– Det var litt nedgang i trafikken de aller fleste steder, men mest merkbart var det for typiske turistmål som Trollstigen og Geiranger. Trollstigen hadde en nedgang på 33 prosent og Geiranger hadde 55 prosent mindre trafikk enn i juni 2019. Men aller størst var nedgangen på Nordkapp. Der var reduksjonen i trafikken på 67 prosent fra juni 2019 til juni 2020, forteller Lund.

Valgte fjell og kyst

Mange dro til fjells i sommer. Mellom Lesja og Åndalsnes økte trafikken med 11 prosent.

Kysten trakk også flere bilturister enn vanlig, påpeker Lund.

– E39 langs Vestlandet hadde trafikkøkning på ca. 20 prosent både ved Sveio i Rogaland og i Gulen i Sogn. Det samme hadde Atlanterhavsvegen på Nordmøre.

Heller ikke i den store feriemåneden juli var det mange som la turen innom Geiranger, trafikken gikk ned med 6 prosent, mens trafikken over Trollstigen var på samme nivå som i fjor, viser tallene.

På grunn av koronatiltak var det en generell nedgang i trafikken i juni.

For flere trafikktall, se vegvesen.no/trafikkdata