– Vi har ingen mulighet til å se gjennom fingrene hvis kommuner ikke ordner økonomien

Hestekur er i vente i høst

Røde lamper lyser. Mange kommuner har høyere utgifter enn inntekter. Gjelda er høy. Det kan ende i økonomisk havari. – Det blir mer krevende å være lokalpolitiker framover, sier assisterende fylkesmann Berit Brendskag Lied.

alvor bak smilet: Politikerne rundt om i kommunene må forberede seg på å gjøre strengere prioriteringer hvordan kommunens penger skal brukes i åra framover. – Det blir mer krevende enn mange politikere først trodde, sier assisterende fylkesmann Berit Brendskag Lied. FOTO: knut opeide 

Nyheter

MOLDE: Økonomien i kommunene er ikke noe glansbilde. Gass-heldige Aukra kommune er unntaket. Aukra er kommunen i fylket som står seg best økonomisk. De fleste andre kommunene sliter.