Første til å fly på Mars

Håvard Fjær Grip som skal styre det første helikopteret på Mars, er ansatt i NASA (National Aeronautics and Space Administration) og har familie i Molde. Torsdag ble helikopteret sendt ut i verdensrommet. Forventet ankomst på Mars er 18. februar neste år.

MARS NESTE: Håvard Fjær Grip skal styre minihelikopteret "Ingenuity" som etter planen skal bli det første flygende fartøyet på Mars. Raketten som skal frakte helikoptret, sendes opp torsdag. Minihelikoptret kan bare fly i opptil 90 sekunder pr dag, og målet er å få til fem flyturer.  Foto: Privat / NTB scanpix

Nyheter

Håvard Fjær Grip er utdannet sivilingeniør, har en doktorgrad i teknisk kybernetikk og jobber nå for NASA’s Jet Propulsion Laboratory ved California Institute of Technology. Han er opprinnelig fra Trondheim, men han har også familie i Molde. Han er halvt moldenser - hans mor er fra Molde.