Amnesty svarer på kritikk fra statsadvokaten i Møre og Romsdal om bruk av voldtektsbegrep:

– Veldig bra at statsadvokaten sier det så rett ut

– Ungdom vi snakker med forstår hva som er rett og galt. Det er straffeloven de ikke forstår.

Ønsker lovendring: – Politikerne sier til oss at måten straffeloven brukes på allerede omfatter alle former for ufrivillig seksuelt samkvem, men det gjør den altså ikke. Statsadvokatens uttalelser understreker dette poenget, sier politisk rådgiver i Amnesty International i Norge, Gerald Kador Folkvord til Romsdals Budstikke.  Foto: Amnesty Norge

Nyheter

Det sier politisk rådgiver i Amnesty International i Norge, Gerald Kador Folkvord, om at statsadvokaten i Møre og Romsdal i forrige uke fortalte at ungdom har fått råd om å anmelde voldtektssaker som ikke dekkes av dagens straffelov.