Fylkesordfører Torve store bekymring er at arbeidsledigheten biter seg fast

Da folk mistet jobben mistet hun nattesøvnen

Tove-Lise Torve er vanligvis ikke en følelsesstyrt politiker. – Da koronaen kom og folk ble permittert og mistet jobben, gikk det så innpå meg at det ble vanskelig å sove godt, sier fylkesordføreren om de tøffe månedene i vår. Hun åpner for en ny tiltakspakke i høst for å få flere i jobb.

ARBEID ER OPPDRAG NUMMER ÉN: – Dersom vi ikke får ned ledigheten, må fylkeskommunen se hva vi kan bidra med, sier fylkesordfører Tove-Lise Torve. Hun ser for seg en tiltakspakke nummer to for å gi jobb til flere med vedlikehold og reparasjoner.  Foto: BJØRN BRUNVOLL

Nyheter

Tove-Lise Torve (56) har lagt bak seg de ni tøffeste månedene siden hun i oktober i fjor fikk tilliten som fylkesordfører. Sparetiltak i fylkeskommunen, folkeopprør mot dyre ferjetakster og krisehåndtering under koronamånedene fra mars og mot sommeren; alt sammen har gitt Tove-Lise en brattere læringskurve enn noen annen politisk toppleder i fylkeskommunen har måttet håndtere.