Ny rapport peker på utfordring med festvoldtekter i Møre og Romsdal:

Var i landstoppen på henleggelser av voldtektssaker – «frikjennes» av statsadvokaten

Da bare én av ti voldtektssaker i Møre og Romsdal endte med tiltale i 2018, lovet statsadvokaten en granskning. Nå viser den at henleggelsene var riktige. – Et samleie uten samtykke er i seg selv ikke nok til å bli tiltalt for voldtekt, slår statsadvokaten fast.

Søker hjelp: Overgrepsmottaket ved Molde sjukehus er eneste døgnåpne akuttilbud for overgrepsofre i Romsdal. – Man forplikter seg ikke til å anmelde ved å komme til oss. Det er bare én av flere ting vi kan bistå med, sier mottaket om tilbudet som er lavterskel og gratis. I februar uttrykte mottaket bekymring over en nedgang i henvendelser: en nedgang på 72 prosent fra 2018 til 2019.  Foto: Bjørn Brunvoll

Nyheter

MOLDE: – Det kan opprøre folk, men det er et behov for allmennheten å vite om dette: Straffeloven gir ikke vern mot all uønsket samleie. Et samleie uten samtykke er ikke alene nok til å bli dømt for voldtekt, sier statsadvokat Jogeir Nogva til Romsdals Budstikke.