Lasteskip mistet motorkraft i Moldefjorden

Brannbåten kom raskt til unnsetning, og sørget for å holde skipet unna grunnstøting.

Lørdag fikk et lasteskip problemer i Moldefjorden. Her er brannbåten på vei ut for å hjelpe. Video: Privat

Nyheter

Rundt klokka 23.20 lørdag kveld meldte Møre og Romsdal 110-sentralen om et skip som hadde mistet motorkraft i Moldefjorden, vest for Molde sentrum. Ifølge flere tipsere skal det ha vært utenfor Kringstadbukta. Brannbåten var raskt ute og assisterte skipet.

Lasteskip med problemer utenfor Kringstadbukta lørdag kveld.   Foto: Kjell Langmyren

Skipet var et lasteskip, og årsaken til problemene var gear-trøbbel, det meldte Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) via Twitter. HRS sendte også KV Njord og Polar Viking for å assistere skipet.

Rundt klokka 00.10 fortalte Redningsleder Andreas Bull ved HRS Sør-Norge at skipet fikk meget god hjelp.

- Nå har det kommet godt med båter til han, både kystvakt og brannbåt. Vi sendte også ut en vanlig profesjonell arbeidsbåt som lå i Molde sentrum. Vi tok kontakt, og båten gikk ut for å assistere, forteller han.

Hjelpen har ankommet.  Foto: Thor Jacobsen

Gearproblemene til skipet førte til at de sleit med å få propellen i gang, og båten kom veldig nært land før ankeret tok.

- Brannbåten rykket ut og fikk satt fast skipet, og holdt han fra å gå i land. Etter hvert fikk vi kobla opp arbeidsbåten Polar Viking, og situasjonen ser nå ut til å løse seg godt, sier Bull.

Han forteller at situasjonen ordnet seg kjapt.

- Det begynte å blåse opp der ute, og det var ikke ønskelig å sende en fraktebåt opp på stranda. Derfor er det veldig bra at det ordnet seg raskt, sier han.

Lasteskip med problemer utenfor Kringstadbukta lørdag kveld.  Foto: Kjell Langmyren

Først på plass: Brannbåten var tidlig ute og assisterte lasteskipet. Brannbåten holdt skipet på plass, og hindret grunnstøting.  Foto: Thor Jacobsen