– Vi i Molde var ikke det spor bedre enn andre

Null underholdning er kanskje bedre enn noe av «kulturen» som ble tilbudt i Molde på 1800-tallet, men konservator Kenneth Staurset Fåne mener det er viktig at man ikke bare viser fram rosemalte ølboller når man formidler historien.

DEN GANG DA: Kenneth Staurset Fåne foran den gamle rådstuesalen i Molde. Her ble det tilbudt underholdning som ikke ville vært innafor i dag.  Foto: Rigmor Sjaastad Hagen

Nyheter

Det er bare å sette en advarsel på denne reportasjen her, først som sist, for noe av det som her tas opp vil – og bør – få de fleste til å gremme seg. Konservator Kenneth Staurset Fåne (34) på Romsdalsmuseet begynte nemlig å grave i Molde og Romsdals mer og mindre mørke kulturhistorie da koronaen korket mye av kulturlivet. Jazzutstillinga på museet ble kansellert, og han satte seg heller fore å forske på hva romsdalinger kunne løse billett til på 1800-tallet.