Trollstigen åpner i kveld

Da har Møre og Romsdals fylkeskommune bestemt seg: Trollstigen åpner klokken 18.00 i kveld.

Rekordsein åpning: Årets åpning av Trollstigen er rekordseint. Den gamle rekorden er 6. juni . I fjor åpnet Trollstigen 16. mai - da dette bildet ble tatt.   Foto: Evy Kavli / Åndalsnes Avis

Nyheter

(Åndalsnes Avis) Etter en tung brøytejobb og flere reparasjoner på vegen, kunne Møre og Romsdal fylkeskommune fredag melde at den offesielle åpningen av Trollstigen i år , vil skje klokken 18.00 fredag kveld..

Brøytingen av Trollstigen begynte i år mandag 20. april, men måtte stoppes igjen allerede fredag 8. mai, på grunn av snøvær og stor rasfare. To større ras gikk i uke 21, som forårsaket store skader på vegen.

Brøytinga og reparasjoenen på vegen kom i gang igjen, og fredag morgen startet støpingen av de nye betongkanter langs vegen under Kjellstadlia og Bispen, der de to største rasene gikk. Ifølge Roar Vikhagen, byggeleder i samferdselsavdelingen i Møre og Romsdal fylkeskommune, var det den støpejobben som avgjorde når åpningen kunne bli.

Etter et møte torsdag formiddag, hadde geologene friskmeldt vegen for åpning.

– Blir det fanfare og flaggheising ved åpningen da eller?

– En liten seremoni vil det kanskje bli. Noen fra oss skal iallfall komme å låse opp bommen, sier Vikhagen spøkefullt.

Åpningen i år er rekordsein. De siste 25 årene er det åpningen i 1997 som er den seneste. Den gangen ble vegen åpnet 5. juni.
I fjor åpnet vegen 16. mai.

Klar til å yte service

En som er veldig glad for at vegen endelig skal åpnes, er driveren av Trollstigen Gjestegård og restauranten på Trollstigplatået, Edmund Meyer.

– Ja, jeg er mer glad enn jeg er trist, sprudler han fredag morgen.

– Du tippet jo åpningsdato 12. juni. Hva tenker du om det?

– Ja, jeg har sagt det hele tida, jeg. Er jeg ikke flink?

– Hvordan tror du helgen kommer til å bli?

– Hektisk, men alle er hjertelig velkomne. Vi strutter etter å yte service. Men en liten advarsel til skifolket; det er mange store skavler på toppene og vi har ingen å miste. Tenk med hodet – ikke med skia. Og husk sterk solkrem, er advarslene fra Meyer.

Denne saka ble først publisert av Åndalsnes Avis.