Badeulykke i Molde - savnet gutt ble funnet i vannet

Gutten (6), som bor på Hamar, ble først fløyet til St. Olavs hospital, men ble sendt til Rikshospitalet i løpet av natta.

Kom raskt til stedet: Også luftambulanse kom til badeplassen Retiro øst for Molde. Livreddende arbeid med gutten ble startet straks brannvesenets dykkere fant ham i sjøen kl. 14.46, 14 minutt etter at politiet ble varslet.   Foto: Martin Brøste

Nyheter

SISTE: Politiet melder på twitter søndag kl. 15 at tilstanden for gutten fortsatt er uviss.

Søndag formiddag opplyste St. Olavs til Rbnett at gutten er fløyet til Rikshospitalet. På Rikshospitalet får Rbnett opplyst at de av personvernhensyn ikke lenger informerer om helsestatus for pasienter. Ifølge politiet ble pasienten overført i løpet av natta.

Politiet meldte lørdag klokka 14.51 om ei badeulykke ved Retiro i Molde.

En mindreårig gutt ble meldt savnet. Gutten ble senere funnet i sjøen av overflatedykkere fra brannvesenet.

Alle nødetatene kom til stedet, og også luftambulanse kom raskt til Retiro.

Tilstanden til gutten er uviss, opplyste politiets operasjonsleder til Rbnett. «Livredning pågår», meldte politiet på Twitter.

Gutten er seks år, snart sju, får Rbnett opplyst fra politiet.

Dykkere fant gutten raskt

Ifølge vitner på stedet gikk dykkerne fra brannvesenet i vannet klokka 14.43, og fant da gutten etter ett og et halvt minutt. Livredningsarbeidet startet da umiddelbart. Det er uvisst hvor lenge gutten har vært under vann.

Helikopteret lettet klokka 15.24. Gutten flys til sjukehus for videre behandling, melder politiets operasjonsleder. Helikopteret er på veg til St. Olavs hotspital i Trondheim.

Kl. 15.24 tok luftambulansen av fra Retiro med gutten, på veg til St. Olavs i Trondheim. Da var tilstanden fortsatt uviss.   Foto: VIDAR MYKLEBUST

Operasjonsleder Arild Reite sa til Rbnett kl. 15.30 at de fleste pårørende var varslet, men at politiet fortsatt var i ferd med å kontakte resten av dem.

På stranda med familien

Innsatsleder Tor Anders Evensen sier til Rbnett at det er uklart hvor lenge gutten var borte før han ble meldt savnet. Derfor vet man ikke hvor lenge han var under vann. Han ble funnet i bukta på Retiro, mellom blåsa og land, ifølge Evensen. Han anslår dybden på stedet til å være 2-3 meter.

– Det jobbes iherdig med gjenopplivning av gutten. Ingen har gitt opp ennå, sa innsatsleder Tor Anders Evensen etter at luftambulansen hadde forlatt Retiro.    Foto: VIDAR MYKLEBUSTGutten, som har bodd i Molde, men nå er bosatt på Hamar, var i Molde på familiesamvær. På Retiro var han sammen med familie.

– Det jobbes iherdig med gjenopplivning av gutten. Ingen har gitt opp ennå, sa innsatslederen etter at luftambulansen hadde forlatt stedet.

Ber vitner kontakte politiet

Operasjonsleder Arild Reite etterlyser vitner:

– Hvis det er folk på stedet som har sett noe og ikke har vært i kontakt med politiet, ber vi dem kontakte patruljen på stedet, sier Reite.

– Hvor lang tid tok det fra gutten ble meldt savnet til han ble funnet?

– Det tok ikke lang tid fra vi fikk beskjed til han ble funnet, men det er uklart hvor lenge det tok fra det skjedde, til vi ble varslet, sier Reite, som har notert følgende i sin logg:

Kl. 14.32 ble politiet varslet om at en gutt var savnet på badestranda ved Retiro.

Kl. 14.44 var brannvesenet kommet til stedet og i gang med søk.

Kl. 14.46 meldte brannvesenet at de hadde funnet barnet.

– De begynte med gjenoppliving umiddelbart, før ambulanse overtok, sier Reite.

Luftambulansen kom til stedet litt etter bilambulansen.

Kl. 15.24 lettet luftambulansen, på veg til Trondheim.

Innsatsleder Tor Anders Evensen sier til NRK at kommunalt kriseteam er varslet.