Dette skjer i dag

Dette er blant de ventede hendelsene lørdag.

I dette bildet fra onsdag 13. mai rusler noen få mennesker langs den nær folketomme Makronissos-stranda i Ayia Napa på Kypros. Foto: AP Photo/Petros Karadjias 

Nyheter

Strendene åpner på Kypros

Etter å ha vært stengt på grunn av virusbruddet åpnes igjen strendene på Kypros. Under koronautbruddet ble strendene stengt, men fredag kunngjorde myndighetene under hvilke regler det igjen blir tillatt å oppholde seg på stredene.

Strenge hygieneregler og minimum fire meter mellom hver strandparasoll er blant reglene.

Demonstrasjon mot regjeringen i Spania

Ytre høyre-partiet Vox har varslet demonstrasjon mot regjeringen i Malaga. I motsetning til flere andre europeiske land har regjeringen i Spania fått kraftig kritikk for sin håndtering av koronautbruddet og mange har allerede markert sin misnøye ved å slå på kjeler og panner i de daglige markeringene på verandaene rundt i byene.

København Zoo åpner etter koronapausen

Københavns Zoo åpner for publikum etter å ha vært stengt siden 30. mars. Parken er blant dem som får åpne opp igjen etter den danske statsministeren Mette Fredriksen kunngjorde oppmykingen av de strenge virusreglene sent onsdag kveld.

Også grensene for enkelte reisende inn til Danmark åpner igjen over helgen.

Fotballen starter igjen i Ungarn, Tsjekkia og Tyskland

I Ungarn starter Tsjekkia fotballigaene opp igjen etter den ufrivillig lange koronapausen. Tyskland startet allerede fredag med oppgjøret mellom Hertha Berlin og Unio, men resten av Bundesliga skal spilles i helgen.

Borussia Mönchengladbachs gulljakt i tysk fotball går for tomme tribuner. I toppkampen mot Bayer Leverkusen lørdag er likevel 13.000 fans «på plass». Sesongkortinnehavere har påført bilde av ansiktet på nær 13.000 pappfigurer får plassere pappfiguren av seg selv på sitt faste sete på stadion.