Haaland forsidegutt igjen i Spania

Erling Braut Haaland-hypen fortsetter med full styrke i spanske aviser. Spanjolene får ikke nok av tenåringen.

Erling Braut Haaland er et hett navn i Spania. Forsidene er fra landets to mest leste aviser AS og Marca fra den siste tiden.  Foto: MontasjeMontasje / NTB scanpix

Nyheter

Mandag var Haaland igjen alene om å pryde forsiden til Spanias mest leste avis Marca. Tirsdag var han det samme i storavisen AS. Det er landets nest mest leste sportsavis.

Inne i avisene brukes det stor plass på artikler som omhandler den 19 år gamle nordmannen. I AS pekes det på at Haaland har brukt langt kortere tid på å score over 40 mål i en sesong enn Lionel Messi og Cristiano Ronaldo.

AS betegner Haaland som en kombinasjon av menneske og maskin under forsidetittelen «Cyborgol». I Store norske leksikon oversettes den norske utgaven av ordet – kyborg – til «tenkt eller oppdiktet vesen som kombinerer trekk fra menneske og maskin».

Haaland er en gjenganger i hovedoppslagene, og det er en Haaland-hype i Spania som ikke virker å gi seg, snarere tvert om.

Haaland har scoret 41 mål denne sesonger i kamper for Salzburg og Borussia Dortmund. Med det er han farligst i Europa foran Bayern München-måltyven Robert Lewandowski (40).

Haaland kobles stadig til Real Madrid. Vanligvis meget velinformerte Marca har meldt at det skal mye til at Haaland ikke havner i Real Madrid i løpet av et par år.

I så fall kan han komme til å koste over én milliard kroner.