Aukra-ferja i gang igjen fra klokka 16.30 – etter 3,5 timer med full stans

Årsaken til stansen var tekniske problemer med ferjelemmen.

FORSØKER Å FIKSE FEILEN: Det arbeides med å utbedre feilen på lemmen på ferjekaia på Gossen, men det er fortsatt noe usikkert når sambandet kan åpnes igjen.  Foto: Gunn E. Aarønes

  Foto: Gunn E. Aarønes

Ut fra bildene kan det se ut som at en del på den ene arma som heiser og senker lemmen har røket.  Foto: Gunn E. Aarønes

Nyheter

Vegtrafikksentralen i Midt-Norge meldte tirsdag litt etter klokka 13 at ferja mellom Aukra og Hollingsholmen var innstilt inntil videre grunnet tekniske problemer.

– Det er noe hydraulikk som er gåen på ferjelemmen, og den har dermed ramlet ned. Statens vegvesen eier kaia, og de er på saka, opplyser regionleder Jan Petter Jagedal Thomsen i Fjord1 til Rbnett.

Det er Mesta som er på kaia for å fikse ferjelemmen, opplyser Oskar Einarsson, byggeleder i Møre og Romsdal fylkeskommune, med ansvar for drift og vedlikehold av ferjekaier.

– Mesta sier de håper at alt er klart om en time, maksimalt om to timer. De sliter litt med festet på en bolt i den ene sylinder. Derfor er det fortsatt noe usikkert når alt er på plass, sier Einarsson til Rbnett klokka 16.10.

Rett etter meldte Fjord1 på Twitter at sambandet vil være i normal drift fra klokka 16.30

FERJEKØ PÅ GOSSEN: Sambandet var innstil fra før klokka 13, og åpnet igjen først klokka 16.30.  Foto: Gunn E. Aarønes

Mesta fikk til slutt utbedret feilen på lemmen på ferjekaia på Gossen.  Foto: Gunn E. Aarønes