PODKAST: Her får Molde-direktøren tilbake drakta som forsvant for 30 år siden

Ole Erik Stavrum forteller om tida som barsjef på Lucullus, og vi løser mysteriet rundt Hummel-drakta som midtstopperen mistet på en fest etter 1990-sesongen.

Gjenforenes etter 30 år: Drakta til Ole Erik Stavrum har vært borte i 30 år. Her får han den tilbake av Romsdals Budstikkes sportsleder Trond Hustad.   Foto: Anita Vingen

1990: Ole Erik Stavrum i aksjon mot Tromsø i en MFK kamp i 1990.  Foto: RB-arkiv / Romsdalsmuseet

Passer fortsatt: Det er 30 år siden sist Ole Erik Stavrum hadde på seg denne MFK-drakta. Den passer fortsatt.   Foto: Anita Vingen

Nyheter

Direktøren i Molde Fotball er gjest i den siste episoden av podkasten «RB-sporten». Han snakker om sjokket han fikk da han begynte i ny jobb i januar, om de merkelige månedene som har gått siden koronaviruset brøt ut og om hvordan MFK jobber for å ha kontroll på økonomien i dagens situasjon. Overgangsbråket rundt Ola Brynhildsen er også tema.

Men en åpenhjertig Stavrum forteller også gamle røverhistorier fra sin egen fotballkarriere, som skjøt fart da han ble solgt fra Clausenenga til MFK for 25.000 kroner i 1986. Han snakker om livet som toppidrettsutøver og barsjef i Molde på slutten av 80-tallet

- Jeg kom inn i 86 i toppidretten, eller toppidretten. Inn i idretten, fleiper Stavrum.

- Men i løpet av de tolv årene jeg var med, ble det en utrolig stor forskjell på profesjonaliteten. Det er himmelvid forskjell til i dag, og jeg synes ikke det er så fryktelig artig å se gamle klipp og videoer fra vi spilte og sammenligne med i dag. Det går tregt, altså. Slik de lever nå treningsmessig og ernæringsmessig, der det jo en helt annen verden. Hvis vi hadde hatt den samme profesjonaliteten på den tida, tenk på hvor god for eksempel Jan Berg hadde vært. Hvis han hadde blitt tatt skikkelig vare på, hadde han spilt i en ganske stor liga, sier Stavrum.

Han selv og keeper Thor André Olsen var blant annet barsjefer på Lucullus ved siden av fotballkarrieren.

- Vi hadde forskjellige jobber utenom, og en av dem var akkurat det. Jeg vet ikke om jeg sa det så fryktelig høyt til Åge (Hareide) som var trener, men det stemmer, ler Stavrum.

I løpet av episoden løses også mysteriet med den forsvunne drakt nummer 5. Stavrums trøye ble borte på en fest etter 1990-sesongen og nå får han den endelig tilbake.

Romsdals Budstikkes detektivarbeid har blant annet tatt oss via Ulrich Møller, Trond Strande, materialforvalter Tore Monsen til Romsdals Budstikkes Jan Inge Tomren og til slutt Romsdalsmuseet. Hele historien kan du høre i podkasten.

I tillegg til Stavrum består panelet av redaktør Ole Bjørner Loe Welde og sportsleder Trond Hustad. Du kan høre «RB-sporten» der du pleier å høre podkast. Episoden kan også spilles av i vinduet øverst i denne saken.