SISTE: Stortinget har vedtatt føde i Kristiansund fram til innflytting i nytt sjukehus, men ikke etterpå

Med 72 mot 43 stemmer vedtok Stortinget torsdag at føde i Kristiansund opprettholdes fram til innflytting i nytt sjukehus på Hjelset. Vedtaket får neppe så mye å si, ifølge helseministeren og sjefen i helseforetaket.

FORSLAGET SOM FIKK FLERTALL: Her blir det flertall for Aps forslag om føde i Kristiansund fram til innflytting i fellessjukehuset på Hjelset. Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen bestyrte en avstemning i et rasende tempo.  

Nyheter

Som kjent debatterte Stortinget tirsdag Nasjonal helse- og sykehusplan, inkludert to forslag om fødeavdeling i Kristiansund. Det ene er å beholde føde i Kristiansund "for all framtid". Det andre er å beholde føden i Kristiansund, men bare fram til innflytting i SNR på Hjelset i 2024.