Debatten ble avsluttet kl. 22.07.

Bent Høie: Helseforetaket er ikke forpliktet til å følge stortingsvedtak om føde

Stortinget rakk ikke tirsdag å gjøre vedtak, men de rakk å debattere om Kristiansund skal beholde fullverdig fødeavdeling i framtida. Ap støttet ikke dette - men partiet får trolig flertall for at føde i Kristiansund består inntil fellessjukehuset er ferdig.

ER IKKE FORPLIKTET: - Lokalt kan man tro at man er forpliktet til å følge dette vedtaket. Og det er de ikke, sa Bent Høie om et sannsynlig flertall for å beholde føde i Kristiansund fram til SNR står ferdig. Forsvarlighet må avgjøre, og det avgjør lokal helseledelse, sa Høie,  

Nyheter

Stortinget hadde 15 saker til behandling og debatt tirsdag, deriblant innstillinga til Nasjonal helse- og sykehusplan. Det er til denne saka at et mindretall har foreslått å beholde fullverdig fødeavdeling i Kristiansund for framtida, og ikke flytte den til fellessjukehuset på Hjelset når det står ferdig.