Ålesund: Savnede gutter funnet i god behold

Politiet satte i gang en leteaksjon i Ålesund etter at to gutter på åtte og ni år ble meldt savnet. Nå er guttene funnet i god behold, opplyser politiet like før klokka 14.30.
Nyheter

(Sunnmørsposten)OPPDATERT: Guttene er funnet i god behold etter å ha vært på sykkeltur.

De har trolig syklet fra sitt hjem på Myrland i 8-tida i morges, skrev Møre og Romsdal politidistrikt i ei twittermelding torsdag klokka 13.48.

– Det er snakk om en gutt som skal ha vært på overnattingsbesøk hos den andre. Familiene har leita først sjøl og kontaktet politiet litt over klokka 11, opplyste operasjonsleder Sindre Molnes til Sunnmørsposten.

Startet leiteaksjon

Guttene var savnet siden klokka 08.00.

– Nå har vi innsatsleder på stedet med politipatrulje. Vi har kalt ut redningsskøyte som skal søke i vannsona. Vi har også kalt ut redningshunder og Røde Kors. Foreløpig har vi ikke kommet i gang med organisert søk, sa Molnes like før klokka 14.

Politiet ville prioritere nærområdet i første søkefase.

– Vi er ute etter tips fra folk som kan ha sett gutter som passer til beskrivelsen, sa Molnes.

Funnet i god behold

– Vi har gjort funn av guttene. De er funnet i god behold, og har vært på en sykkeltur et godt stykke unna bopel. Vi avslutter leiteaksjonen, melder politiet klokka 14.25, og takker alle som har bidratt med informasjon i saka.

Denne saka ble først publisert i Sunnmørsposten.