- Jeg ventet på at noen skulle vekke meg fra marerittet

Da Heidi Hasseløsæter Helseth (33) var fire måneder på veg, fikk hun en telefon fra sjukehuset. «Det var ikke så bra dette», sa stemmen i andre enden.

LEIKESTUND: Lille Aurora ble født 29. januar i år, fem uker for tidlig. Hun veide 2500 gram. Nå er hun 11 uker og fem kilo. Mamma Heidi startet på cellegift 19 dager etter fødselen, og skal snart i gang med fjerde kur.   Foto: Privat

Nyheter

Kalenderen viser 25. oktober 2019. Været er grått. Sporadiske regnbyger vasker vekk siste rest av snøen som ga en forsmak på vinter uka før. Kvikksølvet i termometeret ligger og dupper på fire plussgrader. På Kårvåg i Averøy ligger Heidi Hasseløsæter Helseth i senga og ser på gamle episoder av såpeserien Hotell Cæsar. Det er fredag. Utenfor et sted pisker Atlanterhavet over holmer og skjær. Bølger fram og tilbake. Alltid i bevegelse. Det samme er den lille inne i magen hennes. Hun er fire måneder på veg. Snart kan de få vite kjønnet på den lille som nå er rundt 16 centimeter lang og cirka 135 gram. Heidi har to barn fra før, men den lille er det første barnet sammen med ektemannen Stian. De har vært sammen i sju år, gift siden 2018.