NRKs Roar Halten blir sjef i turistforeninga

Roar Halten har de siste ukene reist fylket rundt som quizmaster for NRKs Klassequizen. Nå skifter han beite.

NY SJEF: - Jeg gleder meg til å vise fram det flotte hyttetilbudet som Kristiansund og Nordmøre Turistforening har, sier Roar Halten, NRK-journalisten som nå er ny daglig leder i Kristiansund og Nordmøre Turistforening.   Foto: KNT

Nyheter

Roar Halten (47) har denne uken startet i jobben som daglig leder i Kristiansund og Nordmøre Turistforening (KNT). Det skriver KNT i en pressemelding.

- Jeg ønsker at flere skal skjønne at ALLE faktisk har en hytte i fjellet eller ved sjøen, sier Halten når han beskriver noe av det viktigste han vil jobbe med framover.

KNT har 27 hytteanlegg

KNT skriver i meldinga at det oppfattes som urnorsk å ha hytte.

«Men realiteten er at svært mange hverken har tid eller økonomi til å ha sin egen hytte. Det er her Kristiansund og Nordmøre Turistforening kan komme inn,» skriver de.

De kan fortelle at foreningen er blant de mest offensive i DNT-systemet med 27 hytteanlegg på Fjordruta, i Trollheimen, Dovrefjell og Sunndalsfjella.

– Det er ingen andre av de mindre foreningene som kan skilte med så stor aktivitet, sier Roar Halten.

Kom på hyttetur

Folk må altså ikke eie hytte for å prøve hyttelivets gleder: «På KNTs hytter kan du slappe av på høyfjellet i Sunndalsfjella, eller du kan sette teiner i Imarsundet. Man kan gå i timevis, eller man kan kjøre omtrent til hyttedøra.»

- Jeg gleder meg til å vise fram det flotte hyttetilbudet som Kristiansund og Nordmøre Turistforening har, sier den nye daglige lederen.

KNT har eksistert siden 1888, og er en av de eldste turistforeningene i landet. Tre av deres 27 hytter - Vangshaugen, Aursjøhytta og Todalshytta - er betjent i sesongen. De arrangerer også fellesturer, og over 1000 var med oss på tur i 2019.

Roar Halten har vært programleder for «God morgon, Møre og Romsdal», videojournalist, og leder for NRK Trafikk. Før han fikk sjefsjobben i KNT, har han vært frivillig der i mange år, som turleder, hyttetilsyn, dugnadsarbeider og medlem i turkomiteen.