Både kommunen og helseforetaket med kontrabeskjed – helsepersonell kan gå på jobb som normalt

Nyheter

Både kommuneoverlege i Molde, Cato Innerdal, og Helse Møre og Romsdal fikk onsdag oppdaterte råd fra Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet. De har gjort en konkret vurdering av smitterisikoen til vedkommende som ble testet positiv på koronaviruset på mandag, og som var i Molde på konsert og pub lørdag kveld. Det skriver Molde kommune i ei pressemelding onsdag formiddag.


Kommuneoverlegen var sjøl på konserten: – Smitterisikoen er veldig lav

Kommuneoverlege Cato Innerdal var selv på konserten som nå er i fokus på grunn av en koronasmittet. Han mener den reelle smitterisikoen er veldig lav. Møter Folkehelseinstituttet i morgentimene.


De anser smitterisikoen som svært liten mens hun var i Molde, og gir følgende råd til Molde kommune:

  • De fire nærkontaktene anbefales hjemmekarantene i 14 dager.
  • Øvrige gjester på konserten settes ikke i karantene, heller ikke om de er helsepersonell.
  • Dersom noen av de øvrige gjestene utvikler symptomer som feber eller luftveisinfeksjon de første 14 dager etter konserten, bør de testes og være isolert fram til avklaring.

– Vi støtter oss til rådene fra Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet. Vi ber derfor helsepersonell som var konserten eller på Tapp og Kork og som har holdt seg hjemme i dag, om å gå på jobb som vanlig, heter det både fra Molde kommune og helseforetaket i to utsendte pressemeldinger onsdag.

16 ansatte i helseforetaket og rundt 20 medarbeidere innen helse- og omsorgstjenesten i Molde kommune holdt seg hjemme fra jobb onsdag.


Holder stengt inntil videre

– Vi har lyst til å være føre var, sier styrelederen på Tapp & Kork.

Pensjonistforbundet avlyser alle møter

– Koronaviruset er i ferd med å nå oss.