25 meter lange vogntog på vegene i Møre og Romsdal

Neste år kommer de superlange vogntogene

Om dagens vogntog er lange, kan du belage deg på å møte de superlange modulvogntogene på opptil 25,25 meter på riksvegene i Møre og Romsdal. Lengre vogntog som tar mer last betyr færre vogntog på vegene, mener lastebileierne.

Tunge kjøretøy på vgene: Neste år kan det komme 25 meter lange vogntog på vegene her i fylket. Et modulvogntog består som regel av en lastebil som drar en semitrailer pluss en tilhenger. Vogntoget kan være opptil 25,25 meter langt, og veie 60 tonn.  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Nyheter

MOLDE: – Det er delte meninger om modulvogntogene, men dette er ei utvikling som ikke lar seg stoppe. Varetransport er som vann, den velger minste motstands veg. Næringslivet i distriktsfylker som Møre og Romsdal vil ha konkurransedyktige transportkostnader, sier regionsjef Jan Ove Halsnøy i Norges Lastebileierforbund.