GOD HELG

Storbyutvikling?

«Nye Ålesund kommune har blitt større, og med det en sterkere maktfaktor i fylket. Ambisjoner bør likevel ikke stå i vegen for raushet.»

VIL VÆRE SPISS: Byutvikling er viktig for Molde, Kristiansund og Ålesund. En redaktør i Sunnmørsposten mener fylkets satsing på byutvikling må spisses mot Ålesund.   Foto: Scanpix

Nyheter

Med jevne mellomrom dukker det opp dragkamper mellom de tre fogderiene i fylket. Noen ganger klarer politikerne å starte tautrekkingen sjøl. Andre ganger får de hjelp av en av de tre dagsavisene i fylket. Tidens Krav, Romsdals Budstikke og Sunnmørsposten vil i de fleste saker se på situasjonen ut fra sin by. Det er naturlig, og kan i enkelte saker sees i sammenheng med samfunnsoppdraget. Noen av disse sakene følger ofte et fast mønster. Det kan til tider bli forutsigbart, og derfor mister utspillene kraft.