Ordførere i Romsdal støtter kystopprøret mot økte ferjetakster

Nærmere 50 ordførere langs kysten har skrevet under på kystopprøret mot dyrere ferjetakster. – Jeg har ikke diskutert dette med ordfører Torgeir Dahl, men jeg støtter kystopprøret, sier varaordfører Odd Helge Gangstad.

STØTTER: Tove Henøen, ordfører i Hustadvika og Odd Helge Gangstad, varaordfører i Molde og tidligere ordfører i Midsund. Begge representerer Senterpartiet.  Foto: Bjørn Brunvoll

Regjeringa må ta inn over seg at folk ikke godtar så høye ferjetakster, og bevilge penger til fylkesvegferjene.

Tove Henøen
Nyheter

Det som startet som et initiativ fra ordfører Nils Jenssen i Nordlands-kommunen Dønna, har spredt seg langs kysten. Opprøret er en protest mot at ferjetakstene har blitt satt opp. Ifølge interesseorganisasjonen Netterk for fjord- og kystkommuner (NFKK) har nærmere 50 ordførere skrevet under på oppropet.