Slik blir endringene i politidistriktet fra nyttår

Kommunereforma fra 1. januar fører også til en del endringer for politiet i Møre og Romsdal.

POLITIMESTER: Ingar Bøen.  Foto: Per Tormod Nilsen

Nyheter

Sammenslåing av Eide og Fræna til Hustadvika kommune, fører til at også lensmannsdistriktet som omfatter disse to kommunene får nytt navn. Fra nyttår blir det Hustadvika lensmannsdistrikt og tilsvarende Hustadvika lensmannskontor i Elnesvågen.

Det opplyser politiet i Møre og Romsdal i ei pressemelding mandag.

Molde politistasjonsdistrikt vil bli større fra nyttår, når Nesset kommer inn som en del av Molde kommune sammen med Midsund.

Det samme skjer lenger sør. Her blir både Skodje, Ørskog, Haram og Sandøy med i nye Ålesund kommune og dermed i Ålesund politistasjonsdistrikt.

Det blir også Stordal og Norddal som skal bli til Fjord kommune fra årsskiftet.

Halsa kommune vert en del av den nye Heim kommune sammen med Hemne og deler av Snillfjord og dermed en del av Trøndelag politidistrikt.

Samtidig blir også Rindal kommune overført fra Møre og Romsdal politidistrikt til Trøndelag politidistrikt, kommer det fram i pressemeldinga

I sør blir Hornindal kommune i Sogn og Fjordane slått sammen med Volda kommune og overført fra Vest politidistrikt til Møre og Romsdal politidistrikt.

– Det er ikke noen tvil om hvilke politidistrikt som har det fulle ansvaret for polititjenestene etter disse endringene, men vi har en god dialog med de to nabodistrikta om håndtering av hendelser i de nye grenseområdene, uttaler politimester Ingar Bøen i Møre og Romsdal politidistrikt.