12 personer reddet fra fiskebåt som sank utenfor Honningsvåg

Et fiskefartøy fra Averøy fikk lørdag formiddag problemer nord for Honningsvåg. De 12 personene om bord i fartøyet, ble plukket opp og reddet av et redningshelikopter.

PÅ VEG NED: Fiskebåten Fay på veg til å synke i Barentshavet, nordøst for Honningsvåg. Alle de 12 om bord ble reddet av et redningshelikopter før det gikk ned.   Foto: Redningsselskapet / RS Odin

Nyheter

Hovedredningssentralen Nord-Norge fikk melding i 11-tiden om at fiskebåten var i havsnød.

Klokka 12.25 hadde Sea King-helikopteret heist opp alle som var om bord i fartøyet som fikk problemer.

Flere fartøy og et Bristow-helikopter fra Hammerfest deltok også for å bistå i redningsaksjonen.

– Personene som var om bord, skal være uskadd, sier redningsleder Ørjan Delebekk i HRS Nord-Norge.

Basert på navnelista av personene som var om bord, antar han at alle var nordmenn. Romsdals Budstikke vet også at det var minst tre romsdalinger blant mannskapet.

Vanskelige forhold

Det var linebåten «MS Fay» fra Averøy som fikk problemer lørdag formiddag. Båten, som ble døpt i Kristiansund i 2018, er 21 meter lang, 10 meter bred og er eid av rederiet Kenfish 2. Redningsselskapet skriver på Twitter at båten sank klokka 13.25.

Pressemedarbeider Geir Mortensen i HRS Nord-Norge opplyste tidligere lørdag at det var mye vind i området og to meter høye bølger.

Etter å ha blitt reddet med helikopter ble besetningen fraktet til hotell Scandic i Honningsvåg.

Mannskapet som ble reddet fra fiskeskøyta Fay ankommer Scandic hotell i Honningsvåg. Fay sank i Barentshavet nord-øst for Honningsvåg 4. Juledag.  Foto: NTB scanpix

Hovedredningssentralen meldte først at det var 13 personer om bord, men endret senere tallet til 12.

Mistet strømmen

Tidens Krav har vært i kontakt med Christoffer Talberg fra Åndalsnes. Han er én av de evakuerte.

– Generatoren på båten stoppet, og det er den som produserer strøm. Det førte til at båten tok inn mer og mer vann. Vi fikk ikke fikset generatoren før det var for seint, så det førte til at vi måtte evakuere «Fay». Redningshelikopteret kom etter en drøy time, sier han til Tidens Krav.

Romsdalingen forteller avisa at de evakuerte er i god behold.

12 personer ble reddet fra fiskeskøyta Fay, som sank nordøst for Honningsvåg lørdag. Her ankommer besetningen Scandic hotell i Honningsvåg.  Foto: NTB scanpix

Takker redningsmannskapene

Daglig leder Rolf Olav Dyrnes i Kenfish skriver i en pressemelding lørdag ettermiddag at de takker alle de involverte i redningsaksjonen.

– Vi er svært glade og takknemlig for at redningsaksjonen gikk godt og etter læreboken, skriver Dyrnes i pressemeldingen.

– Samtidig retter vi en stor takk til Hovedredningssentralen Nord-Norge, Nordkapp kommune, alle involverte redningsetater, frivillige i Nordkapp samt alle fartøy i området som deltok i redningsaksjonen, skriver han.