– Etter ulykka klarte jeg ikke se på fjella. Jeg hatet dem

3. januar 2018 dør Kristian Tolås Trondsen i ei basehoppulykke. Neste år kommer dokumentaren om ham på kino.

Deler i dokumentar: Kjæresten Kristian Tolås Trondsen var i gang med å lage en dokumentar om livet i basehoppklubben Molde Base, da han gikk bort i ei basehoppulykke på fjellet Sørtussen i Eide 3. januar 2018. Da bestemte Katrine seg for å oppfylle kjærestens drøm, og valgte å fullføre dokumentaren. Hun beskriver prosessen som tøff og krevende, men også viktig og riktig. 12. januar 2020 vises dokumentaren «Å leve nå» på Molde kino.   Foto: Bjørn Brunvoll

Nyheter

3. januar 2018. Gradestokken viser flere minusgrader denne morgenen. Utover kvelden skal det bli enda kaldere. Juleferien er over. Hverdagen har så vidt begynt å melde sin tilbakekomst. Den er for alvor tilbake hjemme hos Katrine Rødseth og Kristian Tolås Trondsen. Katrine bråvåkner. De har forsovet seg. Hun hiver på seg klærne, går rundt i ring og banner. Vet ikke hva hun skal foreta seg først. Kristian står opp, får kledd på bonusdattera Thea. Katrine snur på hælen, ser knapt på kjæresten. Styrter ut døra og drar på jobb på Molde sjukehus, hvor hun er sjukepleier.