Idémyldring i Smart by-prosjektet om nye Lillekollen barnehage

Barnehagen skal bli supersmart

Kan barna krype i ventilasjonsanlegget og lage strøm gjennom leik når nye Lillekollen barnehage står ferdig? Barnehagen er det første prosjektet i Smart Molde. Onsdag var det idémyldring.

Idémyldring: Silje Rønhovde Sandvik (35, f.v.), Astrid Varhol (26), prosjektleder for Byen som regional motor, Kjersti Hasselø (68), Line Monsås Espeland (35) og Nina Engberg (36) presenterer ideer i plenum.   Foto: RIGMOR SJAASTAD HAGEN

Nyheter

Lillekollen barnehage ble i sommer vedtatt som en del av Smart Molde-satsingen (se egen sak), med mål om å være et «lite testområde for bærekraftig boligområde med sosial, økonomisk og miljømessig bærekraft». Onsdag kveld møtte rundt 50 mennesker opp til workshop i anledning nye Lillekollen barnehage. Tidligere har ansatte og foreldre hatt workshop. Molde kommune skal rive de to nordligste byggene, og erstatte dem med et nytt barnehagebygg for 150 barn. Bjørsito-bygningen skal renoveres.