Orten om mer penger til Møre og Romsdal

Blir møtt med spørsmål om fylkesgjelda

Hvordan har fylket råd til å øke gjelda kraftig i årene som kommer når de ikke har penger til å drifte ferjene? Det er spørsmålet leder i samferdselskomiteen Helge Orten opplever å møte når han i stortingsmiljøet skal argumentere for mer penger til Møre og Romsdal.

FÅR SPØRSMÅL: Leder av transportkomiteen på Stortinget, Helge Orten (H), sier han blir møtt med spørsmål om hvordan Møre og Romsdal fylke kan øke gjelden kraftig i årene som kommer.  Foto: STAALE WATTØ / SUNNMØRSPOSTEN

Nyheter

(Smp.no) – Dette er et spørsmål jeg møter. For folk som ikke kjenner alle detaljene rundt økonomien i fylket er det ikke unaturlig å stille spørsmål om hvordan fylket har råd til å øke gjelda til 7,5 milliarder kroner mot slutten av planperioden, samtidig som en har store problemer med blant annet å drifte ferjene, sier Orten.