Mann på skjær i Troms hentet i land med helikopter

Mannen som hadde søkt tilflukt i en fyrlykt på Skjervøyskjæret i Troms, ble søndag kveld brakt i land med redningshelikopter.

Skjervøyskjæret i Troms, hvor 51 år gamle Odd-Karl Stanges har søkt tilflukt i batterirommet på en fyrlykt. Hovedredningssentralen forsøkte søndag ettermiddag å evakuere Stanges, men vær og vind gjør arbeidet vanskelig.   Foto: Redningsselskapet / NTB scanpix

Nyheter

I løpet av søndagen har det blitt gjort gjentatte forsøk på å hente 51 år gamle Odd-Karl Stangnes til land, etter at han natt til søndag ba om hjelp til å komme seg vekk fra skjæret.

Stangnes hadde som mål å bo ett år på Skjervøyskjæret i Troms. Ifølge TV 2 hadde han bygget seg en hytte på skjæret, men måtte natt til lørdag søke tilflukt i batterirommet på en fyrlykt på grunn av at hytta ble ødelagt som følge av uværet i området.

Kraftig vind og mye sjø i området har gjort redningsarbeidet vanskelig, og verken redningsskøyta RS Oscar Tybring IV og kystvaktskipet KV Andenes klarte å komme seg til skjæret på en trygg måte.

Klokken 20.30 søndag kveld opplyste Hovedredningssentralen Nord-Norge at et redningshelikopter fra Bandak brakte Stangnes i land på Skjervøy.

Stangnes er tidligere fotballspiller som blant annet har spilt for Lyn og Bodø/Glimt.