Tumble var savnet i Moldemarka - kom til rette etter 5,5 timer

Den svarte labradoren forsvant i området Skihytta-Varden søndag formiddag.

Her er Tumble sammen med Hilvi Pettersson tidligere. Den svarte labradoren forsvant i området Skihytta-Varden i 12-tida søndag. 

Nyheter

Siste kl. 18: Hunden er nå kommet til rette.

En svart labrador hund var savnet fra området Skihytta-Varden, twitret politiet litt før kl. 15 søndag. De oppfordret dem som fant eller hadde info om hunden til å kontakte politiet.

Familien som eier hunden opplyste videre at hunden heter Tumble, og forsvant like ovenfor Hatlelitunnellen ca kl 12 søndag.

– Han er snill og grei, og helt ufarlig, men har ennå ikke kommet tilbake. Han har for vane å stikke litt langt avsted, når han finner det for godt, så aksen Varden-Skihytta-Tusenårsvarden er ikke usannsynlig. Si fra om noen har sett noe og del gjerne, skrev Petter Haakon Pettersson i mail til Rbnett midt på dagen.

Snakket med 100 - fikk åpnet Vardevegen

Litt før kl. 18 kunne han melde at Tumble var kommet til rette - etter følgende innsats:

«Hele familien var altså i sving i flere timer etter at undertegnede og Tumble var ferdige med den egentlige turen, rundt 12.00. Vi har sikkert snakket med 100 mennesker totalt i løpet av dagen, men ingen hadde sett ham. Eneste spor var en kommentar på Facebook fra noen som hadde sett ham ca 12.30, rundt 500 meter fra der han forsvant.

Vi søkte overalt og fikk sogar også politiet til å åpne Vardevegen for oss for å komme raskere til forskjellige områder. Men det var først da vi var nede ved Grua igjen han dukket opp, praktisk talt der han forsvant etter det som i utgangspunktet skulle være en tur på knappe tre timer. Klokken var da ca 17.30 og det var veldig mørkt.»

Pettersson avslutter rapporten med ordene «alt godt».