Annlaug Årflot deler sine erfaringer på kurs i Molde for stomi-opererte 5. desember

– Livet tar ikke slutt om man får pose på magen. For mange er det da det begynner

Annlaug Årflot taklet veldig dårlig å få utlagt tarm etter en haste-operasjon for 21 år siden. – Men i dag er livet veldig fint. Jeg ville aldri gått tilbake til slik jeg hadde det før. Det var ikke noe liv.

FIKK LIVET TILBAKE: – Veldig mange av begrensningene stomipasienter føler, sitter i hodet. Faktum er at mange får livet sitt tilbake ved å få «pose på magen», etter problem med mage og tarm i årevis, sier Annlaug Årflot, leder i pasientforeninga NORILCO Romsdal. Hun snakker ut fra erfaring, etter år med operasjoner, sjukehusinnleggelser og dårlig allmenntilstand. FOTO: Kjell Langmyren 

Hvorfor skal vi skamme oss? Hadde vi ikke hatt stomien, hadde mange av oss ikke vært i live i dag.

Nyheter

Annlaug Årflot, volding som gjorde moldenser av seg for 29 år siden, bor i en hjørneleilighet på Kringsjå, med storslagen utsikt til fjord og fjell.