Molde-kokk vant Kokkeprisen

Mette Beate Evensen fra Molde vant Kokkeprisen 2019.

Vant pris: Mette Beate Evensen fra Molde vant Kokkeprisen   Foto: Joachim Sollerman

Nyheter

Prisen ble delt ut under arrangementet Matprisen.

Evensen danket ut to andre nominerte og fikk prisen på utdelingen som ble avholdt mandag 11. november.


Kokk fra Molde nominert til pris

Mette Beate Evensen er nominert til Kokkeprisen 2019.


Hun jobber til daglig ved Røst Teaterbistro i Trondheim.

Dette skriver juryen om prisvinneren:

«Hos bonden, som hos kokken sitter faget i fingerspissene, og selvsagt også i tungespissen. Spisskompetansen til årets vinner av Kokkeprisen er imidlertid ikke begrenset til kokkekunsten, men hun taler bærekraftens sak i sine serveringer. Hun hedrer heller råvarene enn seg selv, vi hedrer i denne prisen dem begge! Mette Beate Evensen velger seg råvarer i sesong fra lokale produsenter og forvandler dem til storslåtte smaksopplevelser. I sitt kjøkken inviterer vinneren inn lærlinger, og gjennom sin smittende nysgjerrighet og genuine interesse for råvarene skapes fremtidige kokker med bærekraft i ryggmargen.»

Prisen ble delt ut av Christian Andre Pettersen, Norges representant i Bocuse d'Or 2020.