Vil beholde hvalen og 300 år gammel historie

Nye Molde formannskap behandlet tirsdag kveld hva som skal være den nye storkommunens kommunevåpen fra årsskiftet.

Historisk møte: I det første formannskapsmøtet i nye Molde kommune vedtok de å beholde Moldes gamle kommunevåpen. Varaordfører Odd Helge Gangstad (Sp) var blant dem som tok ordet i debatten.  Foto: Knut Lillebakk

Nyheter

I henhold til intensjonsavtalen mellom Midsund, Molde og Nesset ble det lyst ut en konkurranse om kommunevåpen i regi av fellesnemnda for nye Molde kommune. Avstemningen skapte stort engasjement blant folket og over 3.800 stemte på sin favoritt. Et knapt flertall på 56 prosent ønsket å beholde Moldes eksisterende kommunevåpen, mens en stor andel av de som stemte i Midsund og Nesset (49 prosent og 66 prosent) ønsket alternativet «Storslått og energisk» som nytt kommunevåpen.