Jan Hoem (62) er klar for nytt julerush med Gjemnesgris

– Det var penger å tjene på gris tidligere

– Du kan snart telle antall gjenværende grisebønder i Nordmøre og Romsdal på to hender, sier Jan Hoem (62) i Gjemnesgris. Han holder likevel ut i en hardt prøvet bransje.

FLESKER TIL MED JULEGRIS: Jan Hoem (62) er den siste grisebonden i Gjemnes. Bransjen er hardt prøvet, men Jan holder ut. Og grisene hans har det meget godt. Jan synes grisene er dyr med personlighet, som han har god kontakt med.  Foto: Eirik Heen

Nyheter

Gjemnesgris leverer den optimale julegrisen. Slik har det vært i år etter år, og nå er det duket for høgsesong igjen for den standhaftige grisebonden på Hoem. Vi møtes utenfor grisefjøsen, som er 20 år gammel og rundt 1000 kvadratmeter stor. Det lukter veldig gris her, direkte stramt. Det er ikke til å stikke under en stol. Vi er i grisgrendte strøk på idylliske Hoem, som ligger mellom Flemma og Torvikbukt.