Innovasjonsstøtte til romsdalsfirma

Cinderella Eco Group fra Midsund er blant 18 norske nyskapingsprosjekt som nå skal dele på 8,5 millioner kroner fra Designdrevet innovasjonsprogram (DIP).

Støtte: Administrerende direktør i Cinderella Eco Group, Gunhild Sjøvik, har fått innovasjonsstøtte.  Foto: Pernille Huseby

Nyheter

Cinderella Eco Group får 652.000 kroner i støtte gjennom DIP-programmet, skriver DIP i en pressemelding.

Midsundfirmaet er leverandør av miljøvennlige forbrenningstoaletter, og ønsker å tilpasse løsningene sine til offentlig bruk. Sammen med Inventas skal de bruke en designtilnærming for å se på alt fra installasjon, vedlikehold og service til økonomi og miljø, og til og med digitalisering og sensorbruk.

– Dette er blant de mest spennende innovasjonsprosjektene i Norge i tiden fremover, og støtten fra DIP er et viktig virkemiddel for å få dem på rett kurs fra dag én, sier administrerende direktør Tor Inge Hjemdal i Design og arkitektur Norge (DOGA) i pressemeldingen.

Det var 79 søkere som kjempet om de totalt 8,5 millioner kronene i DIP-potten. En jury bestående av fagpersoner fra DOGA, Innovasjon Norge og Forskningsrådet har valgt ut de 18 beste prosjektene.

Dramatisk utvidelse

Ifølge juryens begrunnelse vil Cinderella kunne løse et globalt doproblem.

– Vanntoaletter er en svært lite bærekraftig løsning på steder der drikkevann er mangelvare. En stor del av verdens befolkning mangler hygieniske toalettfasiliteter. Behovet for dobesøk gir også hodebry ved mange turistattraksjoner i avsidesliggende og lite utbygde strøk.

I juryvurderingen heter det at prosjektet vil kunne utvide Cinderellas globale markedspotensial dramatisk.